معرفی بهترین نژاد گاو در ایران

اخبار و رویدادها

جمعیت جهان هر روز در حال افزایش است و ایران نیز از این قضیه مستثنا نیست . افزایش مصرف مواد دامی باعث شده تا افراد زیادی تمایل به پرورش دام و دامداری داشته باشند . در این مقاله قصد داریم تا شما را با بهترین نژاد گاو در ایران و نحوه پرورش آن آشنا کنیم.


معرفی بهترین نژاد گاو در ایران

جمعیت جهان هر روز در حال افزایش است و ایران نیز از این قضیه مستثنا نیست . افزایش مصرف مواد دامی باعث شده تا افراد زیادی تمایل به پرورش دام و دامداری داشته باشند . در این مقاله قصد داریم تا شما را با بهترین نژاد گاو در ایران و نحوه پرورش آن آشنا کنیم.
در ایران نژاد های مختلفی از گاو های نر از جمله دشتیاری , گلپایگانی ,  سیستانی , نجدی و سرابی وجود دارند . گاو سیستانی جزوء نژاد های برتر گوشتی ایران می باشد. 

گاو سیستانی برترین نژاد گاو گوشتی در ایران

این نژاد گاو یکی از نژاد های قدیم در ایران است که قدمت پنج هزار ساله دارد که در زمان قدیم از این نوع گاو برای تولید شیر و گوشت استفاده فراون می شده است . با مطالعات و بررسی های انجام گرفته بر روی گاو های گوشتی دامداران و دامپروران به این نتیجه رسیدن که بهترین نژاد گاو نر در ایران نژاد سیستانی می باشد زیرا دارای بدنی گوشتی و عضلانی هستند.

معرفی خواص گوشت :

این نوع گوشت دارای خواص ظاهری , فیزیکی , ویژگی های  شیمیایی متعدد است که در زیر به معرفی هر یک می پردازیم.

1.خواص ظاهری گوشت

•رنگ گوشت بر اثر رنگدانه هایی که در آن وجود دارد به وجود می آید. این رنگدانه ها شامل پروتئین هموگلوبین , پروتئین میوگلوبین , آنزیم کاتالاز , آنزیم سیتوکروم می باشد.
•بوی گوشت بر اثر تجزیه ATP فرآورده هایی مانند منوسولفات و هیپوگزانتنین بوجود می آید.
•طعم گوشت یکی از دلایل مصرف آن است . تناسب بین عضله , استخوان و چربی باعث لذیذ بودن گوشت می شود . وجود آب در بافت گوشت باعث شده تا طعم گوشت دلچسبی را به وجود آورد.
•چربی های موجود در بافت عضلانی و وجود بافت پیوندی کمتر در گوشت باعث وجود تردی بیشتر شده و وجود کلاژن زیاد باعث سفتی گوشت می شود.
•آبداری گوشت به میزان صافی , روشنی گوشت بستگی دارد.

2.خواص فیزیکی گوشت

•حجم و وزن به لاشه و قطعات گوشت بر می گردد که در صنایع گوشت اهمیت دارد. حجم لاشه را می توان به وسیله دستگاه ها پیشرفته سنجید. وزن لاشه برای سنجش مقدار چربی دارای اهمیت می باشد.
•مقاومت در برابر اثرات مکانیکی سفتی و استحکام بافت گوشت جزء عوامل مکانیکی گوشت به حساب می آید.
•آب فعال در گوشت به درصد فشار بخار به میزان فشار بخار آب در آن دما بستگی دارد. 
•قدرت هدایت الکترولیتیک گوشت به وسیله دستگاه هایی غلظت املاح اندازه گیری می شود.

3.ویژگی های شیمیایی گوشت

•PH گوشت یکی از نکات مهمی است که در صنایع گوشت اهمیت دارد اگر PH میزان بالایی داشته باشد خطر ابتلا به آلودگی و فساد آن بیشتر است .
•ظرفیت اکسید و احیا در گوشت بسیار مهم است و در بیشتر آزمایشگاه های صنایع گوشت مورد بررسی قرار می گیرد.
•ظرفیت و نگهداری آب (WBC) در گوشت به قدرت نگهداری و آب در گوشت زمانی که تحت فشار است بستگی دارد. 
• روش حجمی   بر روی ترکیبات WBC  (پروتئین , چربی و بافت پیوندی ) اثر می گذارد.

خصوصیات گاو های سیستانی

گاوهای سیستانی به گوساله های خود بسیار علاقه مند بوده و از آن ها بسیار مراقبت می کنند. در گاوداری ها بعد از به دنیا آمدن گوساله آن را در کنار مادر قرار می دهند تا از طریق لیس زدن خشک و تمیز شود و بعد از خشک شدن گوساله وزن می شود. 
به دلیل علاقه شدید این نوع گاو به فرزند برای جدا کردن گوساله از مادر باید چند نفر مراقب شاخ ها و گاو ماده بوده تا بتوان گوساله تازه متولد شده را برای وزن کشی جدا کرد. وجود علاقه شدید باعث می شود بعد از جدا کردن گوساله از مادر , تولید شیر افت بسیار شدیدی کند. 
این نوع گاو صاحب خود را کاملا می شناسد و بسیار با آن مانوس است. البته با وجود خوی شرارت در این نژاد نمی توان به انس و الفت آن اطمینان داشت .زیرا مواردی از این نوع گاو دیده شده با جود رام و ساکت بودن ناگهان به کارگر اصطبل خود حمله کرده و آسیب جدی به آن ها وارد کرده است. همین امر باعث شده که نتوان این شیر نوع گاو را با دستگاه دوشید و نتوان آن ها را به طور کامل رام کرد.
شما می توانید به وسیله ماشین آلات تولید خوراک دام , پرس پلت و آسیاب میکسر خوراک مورد نیاز گاو های سیستانی را در دامداری ها تامین نمایید.

قبل
دستگاه پلت دست دوم
بعد
کیفیت شیر تحت تاثیر چه عواملی است؟

ارسال نظر




همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.

* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.