آشنایی با ماهی تن

اخبار و رویدادها

در ایران کنسرو ماهی تن طرفداران بسیاری دارد . بیشتر افراد بر این باورند که تن نام ماهی می باشد ولی این طور نیست . به گونه ای از ماهی ها تن گفته می شود که در کنسرو سازی از آن ها استفاده می شود . در این مقاله می خواهیم شما را با خواص ماهی تن آشنا کنیم.


آشنایی با ماهی تن

تن به چند نوع ماهی بزرگ گفته می شود که در اقیانوس زندگی می کند. گوشت این ماهی بر خلاف ماهی های دیگر سفید نمی باشد،  بلکه صورتی مایل به قرمز است. این قرمزی به خاطر میوگلوبین که پروتئین محتوای آهن در عضلات است شکل می گیرد. گوشت در گوشت این نوع از ماهی پروتئین و ویتامین زیادی وجود دارد. ماهی های تن به دلیل زندگی در محیط اقیانوس از خوراک آبزیان و ماهی های دیگر تغذیه می کند.
ماهی های تن بیشتر در آب های گرم پیدا می شوند. این گونه دارای تنوع وزن زیادی هستند . طول بال گونه ای از این ماهی به 3 متر نیز می رسد. الباکور و بلوفین جزوء ماهی های پر طرفدار این گونه هستند. ماهی تن در صورتی که به آب های سرد برده شود با حرکت زیاد بدن گرمایی تولید می کند تا محیط را برای خود مساعد کند.

کنسرو ماهی تن

اولین بار در سال 1903 کنسرو ماهی تن به وسیله شرکت کنسروسازی ساردین در کالیفورنیا انجام شد. در ایران نیز در سال 1316 در بندر عباس کنسرو ماهی تولید و بعد از 31 سال تولید کنسرو رسمیت پیدا کرد.

خواص ماهی تن

  • ماهی تن منبع بسیار عالی از مواد پروتئینی و معدنی مانند سلنیوم , منیزیم , پتاسیم و ... است و همچنین ویتامین های B1 ,B3 و B6  می باشد.
  • اسید های چرب و امگا 3 موجود در ماهی تن باعث می شود تا مشکلات پوستی و التهابات به سرعت کاهش یابد و مصرف این ماهی در بیماران قلبی باعث بهبود زودتر می شود. 
  • اسید های چرب و امگا 3 برای پیشگیری از بیماری های مزمن نظیر بیماری های قلبی عروقی , دیابت , انواع سرطان و ... مفید است. این ماده باعث می شود چربی خون در بدن , کلسترول و تری گلیسرید کاهش پیدا کند و کلسترول خوب یا HDL افزایش پیدا یابد.
  •  مصرف این ماهی باعث می شود تا تجمع پلاکت کم شود و خون لخته نشود. کهاش اندوتلیال و مشتقات پلاکت باعث می شود رگ ها ضخیم نشود و مشتقات شیمیایی جلوگیری از گرفتی رگ ها می کند و باعث آرامش می شود.
  • سختی و التهاب رگ ها را کاهش می دهد.

خواص گوشت ماهی تن

وجود ویتامین B6  موجود در گوشت این ماهی باعث می شود سطح هموسیستئین کاهش پیدا کند و از آسیب به جداره رگ ها جلوگیری شود.
انجمن قلب آمریکا به بیمارانی که بیماری تری گلیسرید بالا و فشار خون دارند مصرف دوبار ماهی تن را توصیه می کند.
مصرف این ماهی برای مبتلایان به دیابت نیز بسیار توصیه می شود البته باید از نوع کنسرو در آب آن استفاده کنند .
استفاده از این ماهی برای کسانی که امتحان دارند بسیار مفید می باشد.

قبل
5 راز فرمولاسیون پیشرفته خوراک دام و طیور در مورد مواد معدنی
بعد
نکاتی برای پرورش گاو های شیری

ارسال نظر




همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.

* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.