آشنایی با ماهی تیلاپیلا

اخبار و رویدادها

ماهی تیلاپیلا یکی از ماهی های پرمصرف در دنیا می باشد. تولید این ماهی در بیش از 100 کشور انجام می گیرد که کشور های اطراف خلیج فارس و دریای خزر نیز علاقه زیادی به پرروش این ماهی نشان داده اند. این ماهی به دلیل قیمت ارزان و رشد و تکثیر سریع طرفداران زیادی به خود داشته است.


آشنایی با ماهی تیلاپیلا

معرفی تیلاپیلا

تیلاپیلا که جزوء خانواده سیکید و از راسته سوق ماهیان می باشد , دارای بدنی مستطیلی شکل با فلس های ریز بر روی آن است . بر روی باله پشتی 23 تا 31 عدد خار وجود دارد. اولین بار این ماهی در شرق آفریقا به ویژه کنیا دیده شده است.

تغذیه ماهی تیلاپیلا

تیلاپیلا از خوراک آبزیان دیگر و گیاهان تغذیه می کند. هر چه ماهی بزرگتر باشد میزان مصرف غذای آن نیز بیشتر می شود. می توان در جیره غذایی این ماهی از پروتئین های گیاهی نیز استفاه کرد. 

خواص گوشت ماهی تیلاپیلا

تیلاپیلا مانند ماهی های دیگر دارای حجم بسیار زیادی پروتئین , کاروتنوئیدها , اسید های چرب غیر اشباع و ... است . امگا 3 موجود در این ماهی به غده تیروئید کمک می کند و برای جلوگیری از بیماری های قلبی و مغزی بسیار مناسب است . از این ماهی برای درمان افسردگی استفاده می شود.

اهمیت تولید اقتصادی تیلاپیلا

از جمله خواص ماهی تیلاپیلا که آن را از نظر اقتصادی بسیار گسترش داده است عبارتند از :
رشد سریع 
مقاوت دربرابر بیماری ها و شرایط آب و هوایی
تغذیه کم و ارزان
فضای کم
متقاضی زیاد
تلفیق پروش این ماهی با فعالیت های کشاورزی دیگر
هزینه تولید کم و نیاز محدود سرمایه گذاری

پرورش ماهی تیلاپیلا

این ماهی جزوء ماهی های گرمابی می باشد و رشد آن در دمای 27 تا 30 درجه بسیار مناسب می باشد. این ماهی بیشتر در مناطق کویری پروش داده می شود و مانند قزل آلا نیاز به اکسیژن رسانی زیادی ندارد. محیط پرورش تیلاپیلا تاثیر زیادی بر کیفیت ماهی نداشته به همین خاطر از استخرهای خاکی برای پرورش آن استفاده می شود.
این ماهی در هر دو آب شیرین و شور می تواند زنده بماند. اگر محیط زیست این ماهی سرد باشد رشد آن بسیار کم می شود و در آب 9 درجه احتمالا مرگش وجود دارد.
مقاومت این ماهی در برابر بیماری ها باعث شده هزینه های پرورش کم شود. این ماهی نیاز به غذای مخصوص ندارد و می تواند از مواد غذایی مختلف استفاده کند . برای تامین غذای این ماهی می توان چند ماده غذایی را به وسیله دستگاه آسیاب میکسر مخلوط و پودر کرد و به ماهی خوراند. میزان مصرف آب در پرورش این ماهی نسبت به ماهی های پرورشی دیگر از جمله قزل آلا و کپور بسیار کم می باشد که این  اهمیت زیادی دارد.

نحوه تولید مثل ماهی تیلاپیلا

برای تخم ریزی به 25 تا 30 عدد ماهی ماده و 12 تا 15 عدد ماهی نر در هر 1000 متر مربع نیاز است . دمای آب باید بین 25 تا 30 درجه سانتی گراد باشد و لاروها در 4 تا 5 ماهگی بالغ می شوند. زمانی که آب و هوا معتدل است تولید مثل تا دو ماه ادامه دارد و بعد از آن متوقف می شود. مولدین این ماهی جمعیت را تا حد اشباع گسترش می دهند. روش های زیادی برای جلوگیری از این مشکل وجود دارد: مدت زمان رشد کاهش پیدا کند ، از ماهی های شکارچی استفاده شود و مولدین و لاروها تفکیک شوند.

قبل
پرورش دام به صورت صنعتی
بعد
نحوه پرورش میگو آبزی با خواص فراوان

ارسال نظر




همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.

* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.