آشنایی با ماهی کلیکا

اخبار و رویدادها

ماهی کلیکا که دارای نام علمی Clupeonella Cultriventris می باشد . نوعی شاه ماهی است و از تیره شگ ماهیان است. این ماهی اولین بار در دریاهای سیاه و دریای آزوف و در رودخانه های دانوب ، نیستر ، دنیپر ، بوگ جونوبی ، دن و کوبان دیده شده است. در ایران مدت زمانی ماهی کاسپین تیولکا به نام کلیکا می شناختند. 


آشنایی با ماهی کلیکا

ماهی کلیکا جزوء ماهی های با ارزش شیلات در دریای خزر می باشد و سهم بزرگی در چرخه خوراک آبزیان دارد. نقش این ماهی در دریای خزر مانند نان است. این ماهی خوراک ماهی های خاویاری ، سگ های آبی ، زالونها و ماهی های آزاد می شود. 

سه دسته اصلی از این ماهی وجود دارد:

کیکای معمولی Clupeonella delicatula
کیکای آنچوی  C . engrauliformis ( در دریای خزر بیشتر دیده می شود)
کیکای چشم درشت C.grimmi 

ویژگی های ماهی کلیکا

  • طول این ماهی بین 10 تا 13 سانتی متر است و حداکثر تا 15 سانتی متر می رسد.
  • بیشترین طول عمر 5 سال می باشد.
  • ماهی کلیکا در عمق 6 تا 30 متری زندگی می کند.
  • این ماهی دارای چربی حدود 12 درصد وزن بدنش دارد.
  • کپل شکمی این ماهی فلس دار می باشد.
  • ماهی کلیکا دارای دو استخوان فک فوقانی است .
  • تعداد خار آبششی در حدود 50 تا 60 عدد دارد.
  • دارای پلک سوم نیست.
  • کلیکا را در رودخانه های سفید رود و انزلی نیز مشاهده کرده اند.
  • فلس های آن دایره ای است.
  • وزن آن 7 تا 10 گرم است.

بررسی زیست شناسی انواع ماهی کلیکا

کلیکای آنچوی جزوء ماهی های گرما دوست است و در آب هایی که دمای بالاتری دارد زندگی می کند. این ماهی دور از ساحل زندگی می کند و در همان جا تخم ریزی می کند. این نوع از ماهی کلیکا در تامین غذای آبزیان دیگر نقش مهمی دارد و در دریای خزر بسیار دیده می شود. این گونه از ماهی کلیکا در سن 2 تا 3 سالگی بالغ می شود.

ارزش غذایی ماهی کلیکا

با وجود اینکه این ماهی کوچک است ولی دارای ارزش غذایی بالایی است و در بعضی مواقع از گوشت و مرغ نیز بالاتر است. این ماهی در دسته ماهی های کم چرب قرار دارد و بیش از 70 درصد از وزن آن را پروتئین تشکیل می دهد. کیفیت پروتئین این ماهی با وجود اسید های آمینه موجود در آن با گوشت قرمز برابری می کند و هضم آن بسیار سریع است و بیش از 90 درصد آن جذب بدن می شود.  البته چربی و گوشت این ماهی در فصول مختلف تغییر می کند. چربی ماهی کیلکا غیر اشباع است و حاوی امگا 3 می باشد. گوشت این ماهی سرشار از ویتامین های محلول در آب و ویتامین های گروه B ، A و D است. قسمت اعظم بافت این ماهی را آب تشکیل می دهد و همین امر باعث می شود در رژیم های لاغری مورد استفاده قرار گیرد. این ماهی چون کوچک است معمولا با پوست و استخوان مصرف می شود و همین امر باعث می شود تا ید و کلسیم موجود در آن به کلی استفاده شود این ماهی برای خانم های باردار و افرادی که یائسگی و بلوغ را پشت سر می گذارند بسیار مناسب می باشد.

قبل
معرفی بهترین نژاد گاو در ایران
بعد
استفاده از دستگاه پرس پلت برای تهیه خوراک پلت شده

ارسال نظر




همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.

* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.