آشنایی با ماهی شیر و خواص آن

اخبار و رویدادها

شیر ماهی که به آن ماهی شیر نیز می گویند یک نوع از ماهی های آب شور می باشد که اسکلت استخوانی دارد. یکی از زیستگاه های این ماهی خلیج فارس است. شیر ماهی در دسته ماهی های فلس دار قرار دارد و دارای گوشت بسیار لذیذ می باشد.


آشنایی با ماهی شیر و خواص آن

ماهی شیر را می توان در قسمت های جنوب شرقی آسیا ، خاورمیانه ، چین ، ژاپن ، استرالیا و سواحل شرقی آفریقا و آب های خلیج فارس دید. اغلب در آب هایی که عمق کمی دارند زندگی می کند. شیر ماهی شباهت زیادی به ماهی قباد دارد ولی از آن بزرگتر است. ماهی شیر در دسته ماهی های تن قرار دارد. محل زندگی این ماهی در دریا می باشد و باله و دم آن دو شاخه است که می توان یکی از ویژگی های مهم این ماهی به شمار آید.

از لحاظ ظاهری بدن این ماهی دوکی شکل می باشد و مقطع عرضی آن بیضی است. طول آن به 240 سانتی متر می رسد. شیر ماهی از ماهی های کوچکتر و خوراک آبزیان مانند پلانگتون تغذیه می کند.

استخوان های بلند و سمی این ماهی باعث می شود تا در صورت برخورد آبزیان دیگر با این ماهی کشته شوند. البته این ماهی برای انسان خطر خاصی ندارد در بعضی مواقع در تماس مستقیم باعث سردرد و تهوع می شود. این ماهی به انسان کار ندارد تا زمانی که احساس خطر کند . اگر توسط این ماهی گزیده شدید به سرعت منطقه گزش  را با آب گرم بشورید و به پزشک مراجعه کنید.

خواص ماهی شیر

·         آهن بالا در ماهی شیر باعث تنظیم گردش خون، تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس و میکروب می شود. ویتامین B موجود در ماهی باعث جوان سازی پوست و سیستم عصبی را تقویت می کند. بیمار کم خونی را کاهش می دهد . به طور کلی می توان گفت در بین ماهی های جنوب دارای ارزش غذایی بالایی است و بدون تیغ است و طعم و مزه عالی دارد.

·         ماهی شیر منبع غنی کلسیم و ویتامین است و برای پیشگیری از انواع بیماری های مفصلی مفید می باشد . زنانی که این ماهی را در رژیم غذایی خود دارند کمتر دچار درد قاعدگی می شوند.

·         مصرف این ماهی در دوران بارداری و شیردهی بسیار توصیه می شود . گوشت این ماهی سرشار از ید می باشد که تاثیرات مثبت بر جنین و رشد ذهنی و جسمی نوزاد دارد. مصرف این ماهی سه بار در هفته توصیه می شود. ید تاثیر زیادی بر متابولیسم دارد . میزان کم ید در افراد باعث چاقی و اختلالات دیگر می شود.

·         یکی دیگر از خواص این ماهی فسفر است که باعث استحکام استخوان ها می شود.

·         اسید های چرب امگا3 باعث می شود التهابات ساختاری سلول ها بهبود یابد و خطر بیماری های قلبی عروقی کاهش پیدا می کند.

نکاتی که باید هنگام خرید به آن توجه داشت

·         ماهی نباید بوی تند و زننده ای داشته باشد.

·         بررسی باله های ماهی ، باله ها باید قرمز و تازه باشد و لکی بر روی آن نباشد و به هم چسبیده باشند.

·         در صورتی که ماهی فاسد باشد با فشار دست متلاشی می شود.

اگر علاقه مند به پرورش ماهی هستید می توانید دستگاه های آسیاب میکسر و پرس پلت کمک بسیار زیادی در تهیه خوراک ماهی ها به شما می کند.

قبل
معرفی فرغون باسکول دار 600 کیلویی با دقت 50 گرم
بعد
استفاده از سبوس گندم و برنج در غذای دام و طیور

ارسال نظر




همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.

* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.