تشخیص ماهی سالم از فاسد

اخبار و رویدادها

ماهی جزوء خوراکی هایی است که خوردن آن چند نوبت در هفته توصیه شده است. البته انتخاب ماهی سالم بسیار مهم است زیرا در صورتی که ماهی مصرفی فاسد باشد مسمومیت خطرناکی ایجاد می کند.


تشخیص ماهی سالم از فاسد

ماهی جزوء خوراکی هایی است که خوردن آن چند نوبت در هفته توصیه شده است. البته انتخاب ماهی سالم بسیار مهم است زیرا در صورتی که ماهی مصرفی فاسد باشد مسمومیت خطرناکی ایجاد می کند. در این مقاله قصد داریم تا شما را با ویژگی های ماهی سالم آشنا کنیم. تا در هنگام خرید ، ماهی سالم و با کیفیت خریداری کنید. 

ماهی سالم باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

•اولین راهی که بسیار نیز آسان است برای تشخیص ماهی تازه فشردن انگشت بر روی سطح ماهی است . اگر اثر فرو رفتگی بعد از مدت کوتاهی از بین رفت ماهی تازه است. برای این آزمایش بهتر است عضلات نزدیک ستون فقرات مورد آزمایش قرار گیرند. عضلات دیگر خیلی مناسب نیستند.
•چشم های ماهی سالم براق ، کاملا بر آمده ، مردمک روشن و دارای قرنیه شفاف است.
•با بوییدن ماهی پی به فساد آن ببرید . ماهی دارای بوی ضخم خاصی است اگر با این بو آشنا باشید با بوییدن داخل آب شش های ، دهان و پوست می توانید پی به ماهی فاسد ببرید.
•چک کردن آبشش ها ، ماهی تازه دارای آبشش هایی به رنگ قرمز روشن و بدون لیزآبه است. اگر ماهی فاسد  باشد این قسمت به قهوه ای تیره تغییر رنگ می دهد و لیزآبه شیری رنگ درون آن دیده می شود.
•بر روی ماهی ترشحات مخاطی آبکی وجود دارد هر چه ماهی تازه تر باشد این ترشحات تازه تر است و در صورت کهنگی غلیظ و کدر می شود. ماهی سالم دارای پوست روشن و براق است.
•بررسی جمود نعشی در ماهی ، جمود نعشی یا همان سفتی عضلات حالتی است که بعد از صید به طور طبیعی در ماهی دیده می شود .  این حالت باعث می شود کیفیت گوشت بهتر شده و دیرتر فاسد شود. برای اینکه متوجه شوید ماهی دچار جمود نعشی است باید سر آن را در دست بگیرید اگر پشت ماهی در امتداد سرش افقی باشد و خم نشود نشان می دهد ماهی تازه است. 
•به دلیل مسافت های طولانی مراکز پرورش ماهی تا مصرف کننده باید ماهی ها حتما به صورت منجمد به فروش برسد.
•ماهی هایی که بلافاصله بعد از صید منجمد می شوند دارای مردمک های باز ، شفاف ، باله های باز و مستقیم هستند.
•راه تشخیص سلامت ماهی منجمد کمی دشوار تر از ماهی سالم است ولی یکی از کارهایی که به راحتی می توان پی به فساد ماهی برد وجود بوی بد داخل شکم ماهی است .

فروشندگان ماهی باید چه نکاتی را رعایت کنند؟

در هنگام فروش ماهی باید تمام اصول بهداشتی رعایت شود. فروشنده باید خود از نظر بهداشتی سالم باشد. در صورتی که می خواهند ماهی تازه را به فروش برسانند باید دور از آفتاب و فضای مناسب این کار انجام گیرد.

نگهداری ماهی تازه

برای نگهداری ماهی تازه در یخچال باید ظرف مدت سه روز استفاده شود. ماهی که در فریزر نگهداری می شود تا هفت ماه ماندگاری دارد. البته توصیه شده است که برای حفظ مواد مغذی در آبزیان بهتر است آن ها را در کوتاه ترین زمان ممکن مصرف کرد.
درصورتی که به پرورش ماهی و آبزی علاقه مند هسستید می توانید برای تهیه خوراک آبزیان از ماشین آلات پرس پلت و آسیاب میکسر که توسط شرکت ماکیان مکانیک البرز تولید می شود استفاده کنید.

قبل
استفاده از دستگاه آسیاب میکسر برای تولید خوراک دام و طیور
بعد
دستگاه پلت 2 تن در ساعت (سایز 250)

ارسال نظر




همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.

* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.