آشنایی با ماهی جنوب

اخبار و رویدادها

ایران کشوری است که دسترسی زیادی به آب های آزاد دارد و همین مسئله باعث شده تا تنوع ماهی زیادی داشته باشد. 


آشنایی با ماهی جنوب

کشور ما از دو سمت شمال و جنوب به دریا منتهی است و این مسئله باعث شده تا ماهی های فروانی در دسترس مردم قرار گیرد و چون این دو دریا ( دریای عمان و خزر) دارای آب و هوای کاملا متفاوتی هستند به همین دلیل دارای ماهی های کاملا متفاوتی می باشند این تفاوت هم از لحاظ ظاهری دیده می شود هم بر روی خواص و کیفیت ماهی تاثیر گذاشته است. در این مقاله می خواهیم شما را با ماهی های جنوب ، خواص و انواع آن آشنا کنیم.

خواص ماهی جنوب

ماهی جنوب در مقایسه با دیگر مواد خوراکی دارای ارزش غذایی بالایی است. از جمله مهم ترین ویژگی این آبزی که برای انسان بسیار اهمیت دارد نوع چربی موجود در آن می باشد. چربی ماهی بسیار با چربی های حیوانات دیگر متفاوت است و مانند چربی های دیگر دارای اسیدهای چرب غیر اشباع نیست و موجب بالا رفتن کلسترول نمی شود. علاوه بر این ویژگی ماهی منبع خوب آهن و خون ساز است که در نقش مهمی در مقاومت بدن در مقابل میکروب ها بازی می کند.
ویتامین گروه B موجود در ماهی باعث می شود تا فعالیت سلول های عصبی تنظیم شود و بر سلامت پوست نیز بسیار تاثیرگذار است.
فلوئور ماده ای است که باعث استحکام و مقاومت دندان ها شده از پوسیدگی دندان نیز جلوگیری می کند. ماهی منبع غنی از فلوئور است با مصرف ماهی می توان دندان های مستحکمی داشته باشیم و از پوکی استخوان جلوگیری کنید.
ید یکی از مواد مغذی در ماهی های دریا به شمار می آید که نقش مهمی در سلامت افراد دارد. کمبود ید باعث اختلال در رشد ، کوتاهی قد می شود به همین دلیل مصرف آن را در هنگام رشد بسیار توصیه می کنند.

آشنایی با ماهی های دریای عمان و خلیج فارس

دریای عمان و خلیج فارس دارای تنوع گوناگون ماهی می باشد. این ماهی ها به دلیل زندگی در دریا ها رشد از خوراک آبزیان تغذیه می کنند. در زیر بعضی از گونه های معروف دریای جنوب را معرفی می کنیم.
حلوای سفید : این ماهی در زبان عربی به زبیدی معروف است به معنای برگزیده می باشد. این ماهی به شکل یک کتاب می باشد و چهار گوش است رنگ آن نقره ای و دارای فلس های بسیار نرمی می باشد که درصورت تماس دست با فلس به راحتی جدا می شود.
در میان تمام ماهی های جنوب حلوای سفید بسیار ممتاز است این ماهی دارای ظاهری بسیار زیبا است و گوشت بسیار لذیذی دارد که در دیگر ماهی های جنوب دیده نمی شود. 
حلوای سیاه: این ماهی شباهت زیادی به حلوای سفید دارد فقط کمی رنگ آن خاکستری تیره می باشد. گوشت این ماهی به خوبی حلوای سفید نیست ولی طعم آن بسیار لذیذ است.
خارو: این ماهی تسمه ای شکل و به رنگ نقره ای درخشان می باشد. ماهی خارو دارای تیغ فراوان است و خارهای درشتی دارد . گوشت کبابی آن بسیار لذیذ است .
راشکو: این ماهی جزوء ماهی های مرغوب جنوب به شمار می آید . شکل ظاهری آن دوکی و پوستی به رنگ نقره ای روشن ، فلس های این ماهی بسیار کوچک است و دم آن دوفاق می باشد اطراف چشم و پوزه آن سرخ رنگ است. 
زرده و گباب: این دو ماهی در یک خانواده قرار دارد و به شکل کتاب دراز می باشد و دم آن باز است و پوست آن به رنگ نقره ای می باشد . این دو ماهی را برای کنسرو تن استفاده می کنند.
زمین کن: ماهی دارای فلس های ضمخت و شکل ظاهری آن پهن و داراز است و زیر شکم آن به رنگ سفید و پشت آن خاکستری رنگ است.
صبیتی: این ماهی شبیه ماهی سنگسر می باشد و زیر شکم آن سفید رنگ و پشت به رنگ خاکستری مایل به نارنجی است .
سرخو: شبیه ماهی صبیتی است با این تفاوت که رنگ آن نارنجی است.
سکن: شکل ظاهری آن دوکی و رنگ آن فولادی می باشد . چربی گوشت این ماهی بسیار بالاست به طوری که برای سرخ کردن ، قلیه ، کبابی و بخارپز بسیار مناسب است.
سنگسر: شکل ظاهری این ماهی مانند کتاب است پوست آن نقره ای و گاه سرخ است و استخوان زیادی دارد.
شانک: این ماهی در دسته خانواده سبیتی قرار دارد و برای قلیه ماهی و فیله آن برای سرخ کردن بسیار مناسب است.
شوریده: شکل ظاهری آن دوکی است و دارای فلس های بسیار ریز با گوشت سفید می باشد.

قبل
تاثیر میزان رطوبت در کیفیت خوراک پلت
بعد
دستگاه پلت دان ویژه ی مرغداران

ارسال نظر




همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.

* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.