آشنایی با خامه ماهی و راه های پرورش آن

اخبار و رویدادها

خامه ماهی که با نام علمی Chanidae شناخته می شود بیشتر  در مناطق گرم و نیمه گرم یافت می شود.  این ماهی در آب های شور و گرم زندگی می کند و بسیار مقاوم می باشد و از دسته ماهی های یوری هالین می باشد.  این ماهی بسیار دیر رشد کند و بالغ شود. 


آشنایی با خامه ماهی و راه های پرورش آن

 
 
ایران با داشتن آب های گرم و شور جنوب دست به پرورش این ماهی در استان های هرمزگان و بوشهر زده است . پرورش این ماهی از سال 74 در دریای عمان آغاز شده است.
شکل ظاهری خامه ماهی دوکی شکل و دراز و صاف می باشد و رنگ بدن آن نقره ای و دارای خط های زیتونی است ، باله های این ماهی رنگ پریده و دارای حاشیه زرد می باشد . هنگامی که ماهی بالغ می شود طول آن به 1 متر و وزن آن بین 4 تا 14 کیلوگرم می رسد. این ماهی تا 32 درجه دمای آب را می تواند تحمل کند. 

چرخه زندگی خامه ماهی:

تخم ریزی این ماهی در دریا صورت می گیرد . قطر این تخم ها به 1 تا 1.2 میلیمتر می رسد و زرد رنگ هستند. پس از خروج ماهی از تخم در مرحله هچری قرار می گیرد بعد وارد مرحله لاروی می شود و در آخر نوزادی دگردیسی می باشد.
نوزاد خامه ماهی لارو هایی هستند که در مرحله دگردیسی قرار دارند این مرحله تغییرات ریخت شناسی و فیزیولوژیکی و رفتاری است. 

تغذیه خامه ماهی:

این ماهی زمانی می تواند تغذیه کند که چشم هایش دارای رنگدانه شود و دهانش باز شود که معمولا بعد از 54 ساعت اتفاق می افتد . اگر این ماهی نتواند بعد از 150 ساعت تغذیه کند از بین می رود .  در این زمان ماهی می توان از زئوپلانکتون ها مانند روتیفر، کک آبی,  پاروپایان، میگوی آب شور, آرتمیا و خوراک آبزیان کوچک تغذیه کند. بعد از گذت دو هفته ماهی می تواند غذای زنده را نیز مصرف کند.
زمانی که این ماهی به سن جوانی رسید بیشتر غذای خود را از کف دریا یا استخر دریافت می کند. این ماهی نیز مانند کفال علاقه عجیبی به جلبک ها و رسوبات کف دارد. البته می تواند علاوه بر رسوبات از جلبک های سبز، دیاتومه ها، دتریت و بی مهره های ریز چون سخت پوستان و کرم ها استفاده کند.
زمانی که ماهی به مرحله بلوغ رسید از گیاهان و جانوران پلانکتونی و کفزی تغذیه می کند. هنگامی  که این ماهی پرورش داده می شود از کنسانتره ای که توسط دستگاه آسیاب میکسر کاملا پودر شده است تغذیه می کند.

شرایط مناسب برای زندگی خامه ماهی: 

شوری آب برای زندگی خامه ماهی: 

این ماهی می تواند در آب های بسیار شور تا شیرین زندگی کند نوزادان این ماهی به طور ناگهانی می توانند از شوری 30ppt به 0 حرکت کنند بدون داشتن تلفات البته ماهی های جوان دارای تلفات هستند. شوری کشنده برای خامه ماهی بین 109 تا 158 ppt می باشد.

دمای مناسب آب

درجه حرارت بر روی حلالیت اکسیژن در آب و تمام فرآیند ها تاثیر گذار است . دمای آب برای حمل تخم ها باید 20 درجه ، خروج از تخم 28 درجه ، هنگام تولد نوزادان تا 43 درجه ، جوانی 39 درجه سانتی گراد باید باشد.

اکسیژن محلول در آب

کمترین میزان اکسیژن برای این ماهی بین 0.1 تا 0.3 میلی گرم در لیتر می باشد . این ماهی در سطوح پایین که اکسیژن کمی وجود دارد مانند کفال ، خرچنگ، تیلاپیلا زنده می ماند.

PH مناسب آب برای زندگی خامه ماهی

این ماهی در آب هایی می تواند زندگی کند که دارای PH 8 باشند . اگر PH از 8 بیشتر و یا از 5 کمتر باشد ماهی می میرد.

چه مکانی برای پرورش خامه ماهی مناسب است؟

این ماهی را می توان به صورت همزمان با میگو، خرچنگ، ماهی صافی، گیاهان دریایی، صدف، تیلاپیا و ... پرورش داد. اکثرا برای پرورش این ماهی از نوزادان تازه متولد شده در محیط طبیعی استفاده می کنند و بعد آن ها را به داخل استخر ها و حوضچه ها پرورش می دهند.

برای انتقال نوزادان به حوضچه ها چه زمانی مناسب است

بهتر است صبح زود یا موقع غروب آفتاب این کار صورت گیرد تا درجه حرارت و شوری آب در تانک های حمل و نقل و استخر ثابت شود و بعد بتوان عمل رها سازی را انجام داد.
 

قبل
کاربرد دستگاه آسیاب میکسر در دامداری ها و مرغداری ها
بعد
برای تغذیه دام از چه جیره غذایی استفاده کنیم؟

ارسال نظر




همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.

* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.